Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

De ce IEEIA?

ADMITERE 2018



De ce să studiezi la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată?

 

Beneficii: pachet complet

– nivel academic recunoscut,

– posibilități de angajare inca din perioada studiilor si

– viata studenteasca de neuitat – o traditie la Electro Iasi.

 

Tradiție și recunoaștere: prima facultate Electro din țară

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași este prima facultate cu profil electric din România, înființată în 1910 de către profesorul Dragomir Hurmuzescu, sub numele de Școala de Electricitate Industrială din cadrul Facultății de Științe a Universității din Iași. Vechimea acestei facultăți este o garanției a experienței, profesionalismului și prestigiului de care se bucură în țară și în lume.

 

Spectru larg de specializări: totul pentru o societate bazară pe electricitate

Cu un corp profesoral foarte competent si o infrastructură modernizată, facultatea se adresează unei arii foarte largi de profesii și calificări, care acoperă practic toate ramurile ingineriei electrice si energetice: electronică și informatică aplicată, electrotehnică, producerea, transportul si distribuția energiei electrice, și inginerie economică în domeniul electric.

 

Locuri de muncă: „numai cine nu dorește nu-și găsește”

In ultimii ani, atât în zona Moldovei cât și în întreaga țară ori în Europa (http://ec.europa.eu/eurostat/) numărul locurilor de muncă în domeniul ingineriei electrice a sporit vertiginos. Absolvenții noștri se angajează cu succes în diverse domenii, dintre care:

  • Cercetare și dezvoltarea de produse de înaltă tehnicitate, cu salarii foarte atractive, mult peste media națională:  Continental, Assystem, Electroalpha, Greentek, Preh, Vimercati, ALTEN, ATEXIS, Sonovison, etc.
  • Proiectare si executie a instalatiilor electrice si de automatizare:  Danieli, Tedrum, Arcadis, Quartz Matrix, Energomontaj, Elmond, TIAB, etc.
  • Exploatare și întreținere de echipamente:  Delphi, Arcelor Mittal, Watteeuw, OMCO, CNUD-EFCO, Tenaris Silcotub, Self Trust, ZW-TRW, etc.
  • Transportul si distribuția de energie electrică :  Transelectrica, Delgaz Grid (fostul E.ON Distribuție) etc.
  • Distributia de materiale si echipamente electrice :  Resonance, Menatwork, Sitech, Global Tech, Elematis, Smart Electrical Equipment, etc.

 

Parteneriat cu companii din străinătate

Dezvoltarea abilităților practice în domeniul instalațiilor electrice și de automatizare prin programul de pregătire ATCR (Alewijnse Trening Center Romania) rezultat din parteneriatul cu compania Skilltech BV Olanda.