Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Mesaj Decan

Un An Universitar cu realizări pe măsura eforturilor noastre!

 

 

La acest început de An Universitar, aş dori să mă refer în mod special la două dintre cele 21 de principii enumerate în articolul 3 al recent adoptatei Legi a Educaţiei Naţionale care trebuie să guverneze orice sistem de învăţământ modern, principii pe care noi, „Comunitatea Electro”, ni le asumăm drept profesiune de credinţă:

Principiul calităţii. În toate clasificările, certificările şi ierarhizările întocmite de Ministerul Educaţiei, de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice şi de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior suntem plasaţi în top, în grupa de elită, nu mimăm calitatea, o slujim cu competenţă şi profesionalism.

Principiul răspunderii publice. Răspundem faţă de statul român, care este finanţator, faţă de părinţi şi faţă de angajatori, dar, mai înainte de toate, faţă de studenţii noştri. Îi pregătim serios şi modern în domenii şi specializări căutate pe piaţa muncii. Când trecem o notă în catalog, răspundem pentru competenţele acumulate şi astfel dovedite.

 

Conform clasificării realizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, suntem în grupa de elită a celor 12 Universităţi de Cercetare Avansată şi Educaţie– care vor organiza în continuare studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Recent s-a publicat şi ierarhizarea domeniilor de studii. Domeniul „ Inginerie electrică şi energetică” dezvoltat în facultatea noastră a fost inclus în categoria A. Sunt 22 de Universităţi din România care au în ofertă „Inginerie electrică”, poate prea mult, cu prim efect diluarea nefirească a concurenţei la admiterea la studii de licenţă. Concurenţă care revine la „cote” normale la studii de masterat şi de doctorat, unde suntem mult mai puţini, dar, implicit, mult mai buni!

Începând din acest an avem studii de licenţă şi în limba engleză: Electrical Engineering and Computers. Pregătim specialişti pentru o economie globalizată, alături de ingineria electrică şi de domeniul aplicaţiilor tehnologiei informaţiei, limba engleză constituie un vector de penetrare a unei pieţe a muncii tot mai dinamică şi mai concurenţială.

Tuturor celor care au luat inspirata decizie de a urma cursurile facultăţii noastre, le oferim şansa unui parteneriat care să fundamenteze traseul ascendent spre împlinire profesională şi socială.

Diplomele emise de noi sunt recunoscute şi respectate oriunde în lume, garantând competenţe căutate pe o piaţă a muncii dinamică şi globalizată. Noi nu producem şomeri cu diplomă universitară.

Cu o rată de angajare de peste 90%, inginerii formaţi la noi, având solide cunoştinţe cumulate din domeniul tehnologiilor informatice, al curenţilor tari sau al celor slabi, precum şi al managementului economic, sunt solicitaţi în industria şi cercetarea din întreg spaţiul Uniunii Europene.

Veţi fi trataţi de profesorii voştri cu respect, înţelegere şi maximă responsabilitate, pentru că împreună avem acelaşi obiectiv strategic: reuşita voastră într-o lume tot mai concurenţială, în care vă vom ajuta să vă găsiţi locul dorit!

Să ne dorim tuturor un An Universitar bogat în realizări susţinute de muncă şi responsabilitate, cadre didactice în parteneriat cu studenţii noştri.

 

Decan,

Prof.univ. Alexandru Sălceanu

 

Cateva imagini de la festivitatea de deschidere a anului universitar 2011-2012

 


Știri și noutăți


Locuri de Muncă


Umor Academic

  • Intrebare nevinovata

    Reporterul catre decan: – Cam cati studenti invata in facultatea dumneavoastra? –...
  • ________________________________

  • Daca nu-ti cunosti profesorii

    Studentii aveau examen dar, nemergand la cursuri, bineinteles ca nu-si cunosteau profesorii....
  • ________________________________