Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Home / Electro4Motion – Echipa noastră pentru Electro-Mobility

Electro4Motion – Echipa noastră pentru Electro-Mobility

Electro4MotionElectro-Mobility este competiția studențeascã în care studenții au ocazia de a transforma pasiunea pentru tehnicã în mașinã electricã. Organizatorul este Continental Automotive Iași, care oferã și sprijin financiar echipelor participante pentru dezvoltarea mașinilor, precum și premii pentru echipele clasate pe podium.

Continental Automotive Iaşi oferă sprijin financiar primelor 25 de echipe calificate la etapa „Race Challenge” pentru decontarea pieselor şi accesoriilor folosite pentru realizare proiectului.

Echipa „Electro4Motion” este formată din patru studenţi ai facultăţii de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, toţi patru studiind la specializarea „Ştiinţe Inginereşti Aplicate”. Este vorba despre: Acatrinei Victor, Balcan Sergiu, Grigorescu Daniel şi Popa Ovidiu, din în grupa 6307, sub îndrumarea ş.l.dr.ing. Cătălin Damian.

Numele echipei este foarte reprezentativ, unde:

·         Electro – maşină electrică

·         4 Motion – unirea celor 4 studenţi şi faptul că tracţiunea maşinii va fi integrală pe toate cele 4 roţi ceea ce denotă unitatea şi implicarea celor 4 studenţi în realizarea proiectului.

Echipa Electro4Motion îşi propune să realizeze o maşină electrică la scară 1:18 cu motor electric de tip „brushless” care să parcurgă un anumit traseu în mod autonom, dar şi comandat manual.

„Am pornit la drum cu gândul de a învăţa cât mai multe lucruri, de a aprofunda ceea ce am auzit pe la orele de curs, din dorinţa de a face ceva mai mult decât ceea ce am făcut la seminarii şi laboratoare şi din pasiune pentru electronică dar şi pentru maşini.”

Toate detaliile despre proiect, dar şi stagiul acestuia pot fi găsite pe pagina de facebook a echipei: www.facebook.com/electro4motion.

Categorii: Stiri si Noutati

Știri și noutăți


Locuri de Muncă


Umor Academic

  • Intrebare nevinovata

    Reporterul catre decan: – Cam cati studenti invata in facultatea dumneavoastra? –...
  • ________________________________

  • Daca nu-ti cunosti profesorii

    Studentii aveau examen dar, nemergand la cursuri, bineinteles ca nu-si cunosteau profesorii....
  • ________________________________